Verslag Wisselbeker

Firebirds 2 – Midzeelhoeve

David tegen Goliath, dat dachten de meesten bij aanvang van deze wedstrijd. Firebirds 2 had in de vorige wedstrijden echter al bewezen dat het aardig uit de hoek kan komen. Het kon dus alle kanten uit. Maar wanneer bij Midzeelhoeve Bram Van Meerbergen (776) zijn eerste game afrondde bij 290 en daarbij nog redelijk wat steun kreeg van Frank D’Eer (565) en Tanja Vanderheyden (505) leek het lot van Firebirds met een achterstand van meer dan 100 kegels al na het eerste spel beslecht.  Maar dat was zonder Felix Van Steen (534) en Tim Ribbens (549) gerekend want die slaagden erin de achterstand met een dikke veertig kegels te verkleinen. In het laatste spel was Midzeelhoeve echter opnieuw de betere ploeg. Firebirds leek leeg gestreden en moest zich neerleggen bij het meesterschap van Midzeelhoeve. De mannen (en vrouwen) van Felix mogen het tornooi echter met geheven hoofd verlaten !

Boshuisje x Candy – De Jaguars

Ook hier kon je terecht van een David-tegen-Goliath-situatie spreken al lag het scorend vermogen van beide teams duidelijk hoger. De Jaguars beschikken echter over een enorme beker-ervaring en dat kwam al vanaf het eerste spel bovendrijven. Herman Pellegroms (664), Wouter De Waal (610) en Koen Olmer (695) grepen de tegenstander al meteen bij de keel en zorgden ervoor dat Boshuisje x Candy vanaf het tweede spel een achterstand van 121 kegels moest proberen op te halen. Dat lukte aanvankelijk voor Frank Oostvogels (562), Steven Tielemans (587) en Jurgen Driesen (559) een beetje maar je voelde toch aan dat het team van Inge deze keer niet over De Jaguars zou kunnen walsen. Zo gebeurde ook want De Jaguars namen in het laatste spel de teugels weer in handen en brachten de taak tot een  goed einde.

Finale : De Jaguars - Midzeelhoeve

Dit was op papier waarschijnlijk één van de droomfinales. Beide teams beschikken namelijk over enkele geweldige hoogvliegers en dan kon spektakel ook niet uitblijven. Het spel zat al meteen op de wagen wanneer De Jaguars de druk op de ketel gingen zetten met een game van 681 tegen 599 voor Midzeelhoeve. Herman Pellegroms (569) speelde in dat eerste spel nog sterk mee maar moest daarna toch met enige tekenen van vermoeidheid wat gas terug nemen. Wie zal hem dat verwijten … ? De teamgenoten vingen hun kapitein echter uiterst deskundig op. Bij Wouter De Waal (723) en Koen OImer (728) kon het plots allemaal niet meer stuk en daardoor gaapte Midzeelhoeve na het tweede spel tegen een nieuwe achterstand van 54 kegels aan. De weerstand was nu helemaal gebroken bij Frank D’Eer (586), Tanja Vanderheyden (558) en Bram Van Meerbergen (629), die wel tot de laatste snik geprobeerd hebben om er nog wat van te maken. De verdiende winnaar van onze eerste OABV-Beker heet echter De Jaguars ! Proficiat !

Troosting : Boshuisje x Candy – Firebirds 2

De meest overbodige wedstrijd van het tornooi, horen wij Julie al zeggen. Terecht, want het is nooit aangenaam om nog een wedstrijd te moeten spelen na een verloren halve finale. De wedstrijd wordt echter aangeboden door het Verbond en daarom is ook iedereen gemakkelijk te vinden om ze te spelen. Het zou een wedstrijd worden waarin geen van beide teams echt uit verband gespeeld werd. Bij Boshuisje x Candy konden Jurgen Driesen (620) en Paul Druyts (590) na het eerste spel wal voor een kleine voorsprong zorgen maar werken bleef de boodschap. Wanneer Boshuisje x Candy ook het tweede spel naar zich kon trekken verdween de overtuiging een beetje bij Tim Ribbens (513) en zijn teamgenoten en konden de mannen van Inge het rustig uitspelen. Boshuisje x Candy won dus terecht de troosting, Firebirds 2 moet vrede nemen met de vierde plaats, die ook nog een medaille met zich meebrengt, maar kan vooral terugblikken op een zeer geslaagde Bekercampagne. Proficiat ook hier aan de beide ploegen ! 

Arny G.